Необходими продукти за 2 порции:
2 филета пангасиус
олио за намазване на тавата
За дресинга:
1 лимон
1/2 ч. ч. сок от грейпфрут
1 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук (бялата част)
1 маринована люта чушка
4–5 стръка магданоз
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер
За соса за печене:
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
4 стръка лук (само бялата част)
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1 с. л. суха или прясна мащерка
1/2 ч. л. лют червен пипер
За гарнитурата:
2 тиквички
2 жълти чушки
1 грейпфрут
1 с. л. кафява захар
1 лайм
Начин на приготвяне:
1. Лимонът се смила заедно с кората в кухненски робот.
2. Добавят се останалите продукти за дресинга и сместа отново се блендира. Фурната се загрява предварително на 200 градуса.
3. Филетата се режат и се подреждат се в леко намазнена тавичка и се заливат с виното и 1/2 ч. ч. вода. Поръсват се със ситно нарязания лук, овкусяват се с черния пипер, мащерката и лютия червен пипер и се запичат за 10–12 минути.
4. Тиквичките, чушките и грейпфрутът се режат на жулиени и се сотират за 3–4 минути. Към тях се добавят кафявата захар и сокът на лайма и се разбъркват.
5. Порциите се сервират, заляти с дресинга. Гарнира се със сотираните тиквички, чушки и грейпфрут. При поднасяне може да се поръси с наситнен пресен кориандър.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!