Необходими продукти за 4 порции:
8 зелени чушки
4 топки сирене моцарела
3 с. л. зехтин
3 листа босилек
олио за намазване
За соса:
300 г консервирани домати
100 г моркови
2 скилидки чесън
3 листа босилек
Начин на приготвяне:
1. Чушките се почистват от семките, като се отрязва капаче при дръжката. Запържват се от всички страни закратко в сгорещения зехтин.
2. Босилекът се наситнява, а сиренето се нарязва на парченца. Разбъркват се и чушките се пълнят с получената смес. Нареждат се в намазнена с олио тава и се пекат на 180 градуса до златисто или докато сиренето се разтопи.
3. Морковите за соса се режат на кубчета и се задушават с доматите за 15 минути. Добавя се чесънът, пасира се и се поръсва с наситнения босилек. Преди да се сервират, чушките се заливат със соса.
Съвет
По желание пълнените чушки могат да се запекат, залети със соса.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!