2 с.л. олио
2 глави лук
2 червени чушки
2 скилидки чесън
1 с.л. прясна мащерка
500 г пресни картофи
12 бр. сурова свинска наденица с подправки
200 мл бяло сухо вино
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете и измийте добре картофите, без да ги белите. Разрежете ги на половинки. Обелете и нарежете главите лук на едро. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на едро. Поставете нарязаните картофи, лук и чушки в голяма торбичка с цип затваряне заедно с нарязаните на ситно скилидки чесън и листенца мащерка.
2. Набучете на няколко места всяка наденица с вилица и поставете и тях в плика. Добавете 2 с.л. мазнина и затворете плика. Разтръскайте добре.
3. Пресипете съдържанието на плика в голяма тава и разпределете равномерно продуктите, като подредите надениците отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути. Обърнете надениците, добавете бялото вино и печете още 20 минути.