Печена наденица с картофи

Вкусно и питателно

2.5 от общо 4 гласа
50 мин.
Необходими продукти

2 с.л. олио

2 глави лук

2 червени чушки

2 скилидки чесън

1 с.л. прясна мащерка

500 г пресни картофи

12 бр. сурова свинска наденица с подправки

200 мл бяло сухо вино

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте добре картофите, без да ги белите. Разрежете ги на половинки. Обелете и нарежете главите лук на едро. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на едро. Поставете нарязаните картофи, лук и чушки в голяма торбичка с цип затваряне заедно с нарязаните на ситно скилидки чесън и листенца мащерка.

2. Набучете на няколко места всяка наденица с вилица и поставете и тях в плика. Добавете 2 с.л. мазнина и затворете плика. Разтръскайте добре.

3. Пресипете съдържанието на плика в голяма тава и разпределете равномерно продуктите, като подредите надениците отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути. Обърнете надениците, добавете бялото вино и печете още 20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти