Печен червен луциан със салца верде

Апетитно рибно ястие

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

За салца верде:

3 бр. томатио

2 скилидки чесън

3 с.л. нарязан магданоз

3 с.л. нарязан кориандър

1 ч.л. мексикански риган

3 мексикански дафинови листа (или 1 сух дафинов лист)

2 с.л. нарязани люти чушки серано

60 мл зехтин

30 мл бял винен оцет

сол

За рибата:

2 с.л. зехтин

4 х 80 г филета от червен снапер

сол

каперси

цвят хибискус

Начин на приготвяне:

1. Запечете до омекване томатиото на скара или сух тиган.

2. В хаванче стрийте скилидките чесън с щипка сол на паста. Добавете останалите съставки за салца верде една по една, като ги счуквате внимателно и на едро. Добавете опечените томатио и ги счукайте на по-ситно. Смесете всичко, добавете зехтин, бял винен оцет и сол. Разбъркайте.

3. Направете диагонални повърхностни разрези в кожата на филетата червен луциан, за да не се огъва рибата при печенето. Загрейте скара или тиган със зехтин, поръсете сол и поставете филетата с кожата надолу. Притиснете с друг тиган за 2 минути. Щом рибата се изпече до 2/3 от дебелината на месото, то трябва да стане бяло, я обърнете. Печете по-кратко, до готовност.

4. По средата на чиния сипете от салца верде. Разпръснете каперси и 2-3 цвята хибискус за цвят. Поставете две рибни филета едно върху друго, поръсете с още малко салца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти