Необходими продукти:
350 г бял боб
350 г суджук
200 мл барбекю сос
50 мл олио
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 зелена чушка
4 стръка мащерка
3 с. л. доматен концентрат
1 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. горчица (мека)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва във вода за една нощ. Отцежа се и се измива. Слага се в тенджера, залива се с вода и се оставя да кипне, а след това водата се изхвърля. Залива се с чиста вода и се вари до готовност, заедно с нарязаната наедро глава лук и целите клонки мащерка. Чушката се нарязва на кубчета, а чесънът и останалата глава лук се наситняват.
Запържват се в сгорещеното олио, докато омекнат. Прибавя се доматеният концентрат, разбърква се и се сипват барбекю сосът, горчицата, захарта, сол и черен пипер. Прибавя се бобът и се готви на котлона още 5 минути. Ястието се прехвърля в гърне. Отгоре се подрежда нарязаният суджук.
Пече се около 1 час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. След това градусите се увеличават на 220, капакът се отстранява и ястието се запича за около 10 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти: