Необходими продукти:
1-2 патладжана
1/2 глава кромид лук
1 домат
1/2 супена лъжица галета
1/2 супена лъжица кашкавал за поръсване
1 яйце
1/2 супена лъжица ситно нарязан магданоз
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрязваме патладжаните на две по дължина, издълбаваме вътрешната част, след което я нарязваме на ситно.
Бланшираме патладжаните във вряща вода за няколко минути, докато омекнат.
После ги отцеждаме и ги подреждаме в тава, намазана с масло. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
В сгорещена мазнина запържваме наситненият лук и накълцани домати, магданоза, вътрешността на патладжаните, солта и черният пипер. Оставяме сместа на бавен огън, докато течността напълно се изпари.
Яйцето пък разбиваме с кашкавала и ги прибавяме към останалите съставки за плънката, с която накрая напълваме патладжаните.
Оставяме ги да се пекат за един час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Малко преди да ги извадим от печката, ги поръсваме с кашкавал.
Патладжани обувки
Рецепта по калъп
21663