Необходими продукти:
2 средно големи патладжана
150 г сирене Бри
2 бр. пилешки гърди
15 бр. чери домати
3 скилидки чесън
7-8 стръка прясна мащерка
чеснова сол по желание
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на филийки по дължина, посолете и ги гриловайте в тиган за по около минута-две на страна с малко зехтин. През това време, с помощта на остър нож, филетирайте пилешките гърди на толкова парчета, колкото патладжанени канапета сте си приготвили. Гриловайте ги в същия тиган за по няколко минути на страна, овкусени само със сол и черен пипер. По желание може да добавите и малко чеснова сол.
Сглобете ястието като в тава подредите патладжаните. Върху всяко парче сложете по едно пилешко филе, нарязани на кръгчета чери домати и завършете с парче сирене Бри. Украсете със стрък прясна мащерка. Нарежете на ситно чесъна и го поръсете отгоре.
Разрежете останалите чери доматчета на половини и ги разпределете отстрани в тавата. Поръсете ги със сол и малко мащерка. Полейте всичко със струйка зехтин и запечете за 15 минути на силно загрята фурна, докато сиренето се разтопи. Поднесете ястието топло.
Сходни рецепти:
Канапе от патладжани с домати
Рулца от патладжан
Патладжан по средиземноморски
Салата с патладжан и печено сирене
Патладжани с доматен сос
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!