Патладжани на грил с пикантен сос

Ароматни и апетитни, с екзотичен привкус

Патладжани на грил с пикантен сос
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

700 г патладжани (среден размер)
30 г пресен джинджифил
3 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
2 зелени люти чушки
2 с. л. сусамово олио (+ за намазване)
за соса:
3 с. л. соев сос
2 с. л. оризово вино „Мирин“
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. мед

Начин на приготвяне:

Соевият сос, оризовият оцет, виното, медът и нишестето се разбъркват. 

Патладжаните се нарязват на шайби и се осоляват. Оставят се да престоят около 20 минути, за да изтече горчивият им сок, след което се измиват и се подсушават. 

Намазват се със сусамово олио и се изпичат на грил от двете страни до готовност. 

Чесънът и джинджифилът се обелват и се наситняват. Чушките се почистват от семките и се нарязват на ситно. Лукът се реже на ситно. 

Две супени лъжици сусамово олио се загряват в уок и в тях се запържват чушките, чесънът и джинджифилът. 

Прибавят се патладжаните, пържат се 1–2 минути, след което се налива сосът и се вари, докато се сгъсти. 

Преди сервиране се поръсва с нарязания пресен лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти