- 4 патешки бутчета
- 1600 г кисело зеле
- 200 г сурово-пушен колбас
- 100 г сланина
- 400 мл ябълков сок
- 200 мл зелев сок
- 500 г лук шалот
- 2 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 5 зърна хвойна
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, оголете капачетата им от кожата. Запечете ги в сух тиган от страната на кожата до златисто. Обърнете ги и ги запечете и от другата страна за кратко. Овкусете ги със сол.
Обелете лука и го нарежете на две по дължина, накълцайте чесъна. Запържете ги в свинската мас. Добавете половината от сланината, нарязана на кубчета и нарязания на шайби колбас.
Когато лукът започне да се карамелизира, овкусете с черния пипер, дафиновите листа и леко счуканата хвойна. Прибавете нарязаното зеле, пушения червен пипер и го запържете.
Когато поомекне, поставете патешките бутчета върху зелето в съда. Налейте зелевия сок и ябълковия сок. Покрийте с останалата нарязана на ленти сланина, кисело зеле и похлупете. Гответе около 2 часа на 160 градуса, с вентилатор, като фурната не се загрява предварително, ако съдът е керамичен.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко