Необходимите продукти:
200 гр. макарони
1 ч.ч стерилизирани гъби
100 гр. луканков салам
120 мл. течна сметана за готвене
масло
40 гр. пармезан
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна, салама и гъбите, докато подсолената водата на котлона завира.
Сварете макароните в нея за няколко минути.
Докато макароните се готвят във врящата вода, запържете нарязаните продукти в малко олио и масло.
Първо запържете чесъна и салама, когато чесъна промени цвета си, добавете и гъбите.
След няколко минути добавете и макароните и ги разбъркайте, за да поемат от ароматите.
Завършете ястието със сметана, черен пипер и пармезан.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?