- тиквички малка - 1 бр - 0.30 лв
- макарони папарделе - 250 гр - 0.99 лв
- италиански шпек - 200 гр - 7.78 лв
- пармезан - 60 гр - 2.09 лв
- чери домати - 10 броя - 1.40 лв
- люти чушки по желание - 1 бр - 0.15 лв
- зехтин - 40 мл - 0.44 лв
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Тази рецепта за паста с тиквички и италиански шпек е поздрав за всички почитатели на италианската кухня. Тя представлява кулинарен минимализъм в най-висша форма, който обаче радва небцето по несравним начин. Трябва ви паста, за предпочитане дълга – папарделе, талиатели или в краен случай спагети. Останалото са тиквичка, няколко чери домата, шпек, пармезан и едно люто чушле по желание.
Въпреки че ястието е с тиквички, звездата в него е вкусният италиански шпек. Решите ли да си направите тази паста, за нищо на света не го заменяйте с някакъв друг колбас, ако искате да получите автентичен вкус. Италианският шпек е леко опушен и има чудесен аромат. Майсторите месари от Ботуша казват, че тайната му се състои в комбинацията от „малко сол, малко пушек и много свеж въздух“. Впрочем, изборът на качествени продукти е в основата на всяко добро ястие, не само от италианската кухня. Затова, когато готвите, гответе без компромис.
За приготвянето на вкусната паста с тиквички и италиански шпек не е нужно да сте майстори готвачи. Това е просто ястие, за което не се изискват специални кулинарни способности. Имате да нарежете една тиквички и парче салам. Останалото са елементарни кулинарни операции като варене и задушаване, с които може да се справи и третокласник.
- Сварете пастата за 5 минути в подсолена вода.
- През това време запържете в зехтина на бавен огън нарязаната на тънки кръгчета тиквичка. Подправете със сол и черен пипер, след което прибавете нарязания на дребни кубчета салам.
- Щом продуктите омекнат, добавете разполовените чери доматки. Усилете огъня и добавете сварената и отцедена паста.
- Поръсете с половината пармезан, разбъркайте няколко пъти и прехвърлете в чиния. Поръсете с останалия пармезан и поднесете.
Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.
Прочетете още:
- Все повече хора започват да пият кафето си с бучка масло, ето защо
- Тези звезди се подложиха на кето диета и са повече от доволни
- Кои са осемте най-добри протеина на растителна основа
- Направих тези 5 промени в ежедневието си и свалих 5 килограма неусетно
- Витамин С и неговата сила да ни разхубавява
- Как тялото ни сигнализира, че му липсва витамин Д
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад
- Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович
- Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)