Необходими продукти :
200 гр. фусили (вид паста)
100 гр. шунка
100 мл. течна сметана
1-2 с. л. пармезан или кашкавал
чесън
зехтин
Начин на приготвяне
В тенджерка с подсолена вода сваряваме пастата.
Нарязваме на ситно чесъна и го запържваме в зехтин. Когато започне да пожълтява, добавяме нарязаната на ситно шунка.
Разбъркваме и добавяме сметаната.
За финал слагаме сварената паста и разбъркваме.
Поръсваме с пармезан или кашкавал и хапваме още топло.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?