макарони - 500 гр - 1.99 лв
гъби - 500 гр - 4.98 лв
пармезан - 100 гр - 3.48 лв
сушени домати - 100 гр - 2.28 лв
спанак - 100 гр - 0.60 лв
крема сирене - 125 гр - 2.99 лв
чесън - 1 глава - 0.40 лв
лук - 1 глава - 0.10 лв
червен лук - 1 глава - 0.14 лв
зехтин - 100 мл - 1.10 лв
прясна мащерка - 4-5 стръка - 0.65 лв
Може би предястие, или пък да е основно – зависи колко сте гладни, но тази паста с крема сирене, гъби и спанак няма да ви остави безразлични. И свежо, и млечно, и макаронено, с всяка хапка искате още и още. Бихте могли да я поднесете и като топла салата, но Mate Kitchen предупреждават, че трябва да внимавате с количествата, защото рискувате основното ви да остане не просто недооценено, ами и категорично пренебрегнато.
Различни текстури, различни вкусове, богатство от продукти – рецептата за паста с крема сирене, гъби и спанак е наистина изкусителна. Този път термичната обработка не се случва в тигана, а във фурната, а това носи различен вкус.
Печеният с гъбите лук, печеният чесън, крема сиренето и разтопеният пармезан, суровият спанак, който се попарва от досега с тях… Да не забравяме и сушените домати. В тази рецепта Mate Kitchen заложиха на натурални сушени домати. Те също носят различно настроение в чинията и значително по-малко мазнина. И тъй като не са подправени, прясната мащерка има възможност да изпъкне със своя отличителен вкус, чудесно допълнена от печения чесън.
Определено различна рецепта, за която няма да съжалявате. Опитайте и споделете коя роля сте й отредили на масата, ще ни бъде интересно. О, и не забравяйте да си налеете чаша свежо, добре охладено вино с нея – ей така, за разкош.
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите, нарежете ги на едро и ги сложете в предварително намазнена тава. Към тях прибавете измития, нарязан на полумесеци и претрит лук. Залейте със зехтин, разбъркайте много добре зеленчуците в тавата и ги разпределете равномерно.
2. В единия край на тавата, върх лука и гъбите, сложете цялата глава чесън с отрязано капаче. Полейте я с 2 лъжици зехтин.
3. Разпределете и крема сиренето в тавата и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.
4. През това време сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин по указанията на опаковката.
5. Нарежете сушените домати на кубчета, сложете ги в купа и ги залейте с бульон от врящата паста (ако са от пакет, а не от буркан) и ги оставете да се накиснат за около 15-20 минути.
6. Отцедете пастата и я оставете встрани.
7. Измийте спанака, почистете го от дръжките и го нарежете на дребно.
8. Извадете тавата от фурната, отделете чесъна и към останалите зеленчуци прибавете ситно нарязаната прясна мащерка, пармезана, сушените домати заедно с течността и нарязания спанак. Разбъркайте.
9. След като главата чесън се е поохладила, я изстискайте в тавата при останалите зеленчуци и разбъркайте добре. Накрая прибавете пастата, разбъркайте и поднесете.
Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.