650 г карфиол
250 гъби печурки
3 с.л. олио
1 глава лук
3 скилидки чесън
щипка едър лют червен пипер
2 стръка розмарин
3 с.л. доматено пюре
300 г паста от нахут
40 г пармезан
Начин на приготвяне:
1. Нарежете карфиола на розички и ги смелете в блендер или кухненски робот до размера на оризови зърна. Пресипете карфиола в купа.
2. Смелете гъбите по същия начин и ги пресипете при карфиола.
3. В загрят тиган с олио запържете нарязания на ситно лук, докато омекне. Добавете смачканите на паста скилидки чесън, нарязания на ситно розмарин и лютия червен пипер. Разбъркайте и добавете гъбите и карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се запържи за минута.
4. Сварете пастата от нахут в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете пастата и запазете 1 ч.ч. от водата от варенето.
5. Добавете пастата в тигана заедно с 2/3 от фино настъргания пармезан. Добавете и половината чаша вода от варенето. Разбъркайте.
6. Поднесете пастата с малко настърган пармезан отгоре.