Паста ала Норма

Да готвим като италианци

3.67 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 г малки патладжани

100 мл зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън

400 г домати пасата

сол и черен пипер

400 г фузили, пенне или ригатони

листа босилек

150 г рикота

Това е рецепта за семпла паста с много вкус. Кубчетата патладжан се пекат, а след това се добавят в доматения сос. Накраая се добавя сварената паста и всичко се обединява. За разкош се настъргва рикота.

Начин на приготвяне: 

1. Измийте патладжаните и отстранете дръжките им. Нарежете ги на кубчета с размер 2 см и ги подредете в тава за печене, предварително постлана с хартия за печене. Поръсете ги с 50 мл зехтин, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Разпределете кубчетата на един слой и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути.

2. Сипете останалия зехтин в дълбок тиган и запържете в него нарязания на ситно чесън, за 30 секунди. Добавете пасираните домати и 300-400 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Захлупете и гответе на слаб огън 35-40 минути. След това добавете кубчетата печени патладжани.

3. Сварете пастата „ал денте“ в тенджера с вряща подсолена вода. С помощта на решетеста лъжица добавете пастата, заедно с малко от водата от варенето, в соса и разбъркайте добре.

4. Дръпнете от огъня и настържете рикотата върху пастата. Поръсете и с листа босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти