2 патладжана
3 яйца
4 филийки хляб
150 г сирене „Грана падано“
2 ч. л. риган
сол на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
за салцата:
1–2 домата
1 авокадо
1 скилидка чесън
1 зелена чушка
1/2 глава червен лук
1/2 връзка босилек
30 мл зехтин
20 г каперси
1 с. л. сок от лимон
сол на вкус
Патладжаните най-накрая узряха и са по-вкусни от всякога, вижте как да ги приготвите и вие.
Патладжаните се нарязват на ленти, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват и се подсушават.
Хлябът се смила и се смесва с насърганото сирене „Грана падано“ и ригана. Яйцата се разбиват.
Патладжаните се овалват в брашно, потапят се в яйцата и се покриват с овкусените трохи.
Пържат се в малко олио на умерен огън от двете страни.
Авокадото, чушката и доматите се почистват, режат се на кубчета и се смесват с наситнените лук, каперси, чесън и босилек. Овкусяват се с лимоновия сок, зехтин и сол.
Ястието се сервира, като върху парче паниран патладжан се поръсва малко от салцата, отгоре се слага второ парче и отново се поръсва със салца.
Сходни рецепти:
- Рулца от ... патладжан
- Канапе от патладжани с домати
- Рулца от патладжан
- Патладжан по средиземноморски
- Салата с патладжан и печено сирене
- Патладжани с доматен сос