Продукти:
1/2 пакет канелони - суха паста
30 г масло
250 г спанак
2 стръка пресен лук
50 г натрошено синьо сирене
100 г сирене Рикота
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
яйце, брашно и галета за паниране
олио за пържене
Приготвяне:
Сварете пастата в кипяща подсолена вода като внимавате да не я преварите. Канелоните трябва да останат леко твърди и жилави. В противен случай няма да можете да ги напълните.
Нарежете спанака и лука. Задушете ги в маслото. Прибавете останалите продукти и овкусете със сол и пипер. Напълнете макароните, овалвайки ги в брашно, а след това в разбито яйце и галета. Изпържете ги и поднесете готовото ястие в компанията на зелена салата.
* За ваше улеснение може да използвате найлоново пликче, на което просто да отрежете едното ъгълче. Отворът обаче е нужно да бъде достатъчно голям, за да може пълнежът да се шприцова лесно.
Панирани канелони
Италия "звъни" на вратата за вечеря
21514