Паниран сафрид с галета и грис

Паниран сафрид с галета и грис

0 от общо 0 гласа
55 мин.
Необходими продукти
  • сафрид - 1 кг - 10.32 лв
  • яйца - 4 бр - 2.66 лв
  • галета - 80 гр - 0.26 лв
  • пшеничен грис - 40 гр - 0.10 лв
  • бира - 100 мл - 0.24 лв
  • олио - 250 мл - 1.05 лв
  • сол на вкус

Колко е примамлив ароматът на топъл паниран сафрид само, припомнят ни Mate Kitchen! И ако рибките са по-дребни, можеш да си ги хрускаш цели, без да изхвърляш нищо от тях, чак до върха на опашката. Несравнимо удоволствие с дъх на море! Дори да си заключен в градския пек, хрупкавият сафрид успява да те пренесе на морето и да те накара за миг да се откъснеш от бързането и напрежението. Не ти трябва друго, даже пържените картофки стават ненужни, но пък как само ти се приисква да си отвориш студена бира!

Ако все още не сте открили тайната на хрупкавия паниран сафрид, на правилното място се. Разковничето е в панировката. Разбира се, може просто да оваляте рибките в брашно. Но ако ги потопите в смес от пшеничен или царевичен грис, галета, яйца и бира, удоволствието става двойно.

Освен че се получава великолепна фина коричка, пърженето на сафрид по този начин е далеч по-чисто. Няма брашно, което да гори по дъното на тигана и съответно да влошава вкуса на рибата. Само трябва да извадите панирания сафрид върху кухненска хартия, за да дръпне излишната мазнина и да го поднесете с нарязан лимон.

Внимавайте със солта, когато приготвяте морска риба. В месото ѝ има една идея предварителна соленост, така че не прекалявайте. Единственото по-неприятно от мек, неизпържен докрай сафрид е пресоленият сафрид.

Добър апетит от Mate Kitchen!

  1.  В купа разбийте яйцата заедно със солта. След това прибавете гриста и галетата и бъркайте докато се получи хомогенна смес без бучки. Налейте бирата и продължете с бъркането на панировката.
  2.  Загрейте олиото много добре.
  3.  Потапяйте почистените рибки в панировката и пържете на умерена температура до златист загар и от двете страни. Поднесете панирания сафрид топъл.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа сафрид, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти