1 тиквичка
1 морков
300 г зеле
3 стръка пресен лук
1 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
50 мл зеленчуков бульон (вода)
2 кренвирша
100 г крем сирене
60 мл зехтин за намазване
магданоз за поръсване
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете моркова и тиквичката на едро ренде. Посолете ги и ги оставете за кратко - 5-10 минути, да пуснат вода и леко да омекнат.
Нарежете зелето на много тънки ивици и го разбъркайте в купа с наситнения лук. Добавете яйцето, бакпулвера, брашното, сол на вкус и студения бульон.
Отцедете моркова и тиквичките, прибавете ги в купата с останалите съставки и разбъркайте.
Загрейте малко зехтин в тиган. Нарежете кренвиршите на тънко. Сложете половината от тях на дъното на тигана, отгоре изсипете половината смес, сложете капак и гответе на слаб огън 10 минути.
Махнете капака, обърнете палачинката с помощта на чиния, ако е нужно в тигана сипете малко зехтин. Гответе още 2-3 минути. По същия начин пригответе и втората палачинка.
Гарнирайте с крем сирене и наситнен магданоз.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет