Паеля с морски дарове

Любима испанска рецепта

5 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

50 мл зехтин

4 скилидки чесън

20 г пикантна наденица ндуя (собрасада или чоризо)

3 с.л. пушен червен пипер

1 малка консерва аншоа

250 г ориз за паеля

300 мл бяло вино

1.5 литър пилешки бульон

щипка шафран

100 г пясъчни миди

200 г черни миди

200 г едри скариди

100 г калмари

лимон

магданоз

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в тенджера с двойно дъно и запържете в него до златисто кафяво нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, на умерен огън. Добавете нарязаната на парчета пикантна наденица ндуя или я заменете с наденица собрасада или чоризо. Запържете за минута. Добавете целите мариновани филенца аншоа и разбъркайте, докато те започнат да се разтопяват.

2. Сипете ориза и запържете за минута. Добавете бялото вино и оставете да изври почти изцяло. Добавете бульона и щипката шафран. Гответе 8-10 минути, като на всяка минута разтръсквате тенджерата.

3. Нарежете предварително почистените калмари на тънки кръгчета. Нарежете и пипалата на малки парчета. Обелете скаридите. Измийте добре под течаща студена вода двата вида миди. Подредете морските дарове върху набъбналия ориз. Захлупете тенджерата и гответе 3 минути.

4. Щом паелята е готова, поръсете с листа магданоз и резени лимон. Сервирайте направо в тенджерата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти