250 г широки оризови нудъли
2 с.л. сос от стриди
3 с.л. сгъстен соев сос
2 ч.л. бял винен оцет
2 ч.л. захар
1 с.л. олио
2 скилидки чесън
4 бр. пилешко филе от бутче, без кожа
320 г броколини
1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки
Начин на приготвяне:
1. Накиснете нудълите в купа с гореща вода за 10 минути, докато омекнат.
2. Сипете олио в уок и го загрейте. В него запържете нарязаните на ситно скилидки чесън за 1 минута. Добавете нарязаното на парчета от по 1 см пилешко филе и го запържете за 2-3 минути, от всички страни.
3. Добавете броколините и малко вода. Задушете за 2-3 минути. Избутайте продуктите в едната страна на тигана и чукнете яйцето в свободната част. Разбъркайте го и постепенно го смесете с останалите продукти. Пресипете в чиния.
4. В купа смесете соса от стриди, соевия сос, захарта и белия винен оцет. Разбъркайте и изсипете в уока. Добавете отцедените нудъли и добре разбъркайте за кратко. Добавете останалите продукти, разбъркайте добре и поднесете.