Необходими продукти:
600 г картофи
60 мл олио
20 мл оцет
20 сушени червени чушки
2 стръка праз
1 ч. л. лют червен пипер на люспи
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват наедро.
Чушките се попарват с вряла вода и се почистват от люспите. Празът се наситнява и се запържва в олиото, докато омекне.
Добавят се картофите и се намачкват. Посолява се.
Щом картофите се запържат, се прибавят оцетът, чушките и лютият пипер.
Готви се още 2–3 минути и се дърпа от огъня. Ястието се сервира топло.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна