Необходими продукти:
500 г кайма
500 г картофи
1 глава лук
1 яйце
олио
джоджен
сол на вкус
и галета
Начин на приготвяне:
Започваме с обелването и настъргването на едро на картофите. След това задължително изстискваме колкото се може повече от соковете им. Може да ги завиете в кърпа, а може да ги изстискате и с голи ръце. Продължаваме с нарязването на дребно на лука.
След това със слагането на изстисканите картофи и лука в купа, след това добавяме каймата, яйцето, джоджена и сол на вкус. Смесваме продуктите и започваме да оформяме кюфтенцата. Най-лесно става, ако мокрим ръцете си, за да не полепва по тях от каймата.
След като ги оформим, ги овалваме в галета и ги нареждаме в намаслена тава. Отгоре полейте с малко зехтин. Пъхаме ги в загрята до 200 градуса. фурна за около 25-30 минути. След това нашите вкусни и ароматни датски кюфтета са готови за сервиране. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Най-доброто: Кюфтета и тирамису
Кюфтета със зеленчуци на фурна