свински гърди - 700 гр
червени чушки големи - 3 бр
моркови големи - 3 бр
гъби печурки - 6-7 бр
люти чушки по желание - 2 бр
чесън - 5-6 скилидки
мед - 3 с.л.
соев сос - 6-7 с.л.
олио - 50 мл
оризови спагети - 400 гр - 3.29 лв
Пикантни оризови спагети със свинско и зеленчуци са вкуснотия, на която няма как да откажете. Китайците са най-големите консуматори на свинско в света и винаги са готови да ни изненадат с нещо интересно и различно. Хрупкави моркови, чушки, чесън, люти чушки, месце, соев сос и мед. Продуктите не са много, но пък заедно са истинско вълшебство. Трябва да имате само достатъчно дълбок тиган, за да ги смесите в него, посочват от Mate Kitchen.
Гърдите са идеалната част от прасето за тази рецепта. Месото там е сочно и с необходимото количество мазнина, без да е прекалено мазно. От една страна, това ще овкуси зеленчуците и спагетите, а от друга – ще направи хапките крехки отвътре и с апетитен загар отвън.
Непременно направете тази рецепта за оризови спагети с червени чушки. Те са сладки и се карамелизират, придават цвят и специфичен мек вкус на ястието. Зелените са по-натрапчиви и ако не сте сред почитателите на чушките, може да ви откажат от тази иначе чудесна глезотия в китайски стил. Комбинацията от двата вида ще ви даде повече вкусове.
Mate Kitchen ви предлагат по-лекия вариант за приготвяне на оризови спагети със зеленчуци и свинско, в който само разбърквате сварените спагети с готовите зеленчуци и месо. Ако нямате проблем с пърженото, може да ги обърнете няколко пъти в тигана на висока температура и след това да ги поднесете.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на ивици с дължина 3-4 см и го запъжете в олиото.
2. Извадете го и в същата мазнина задушете чушките и морковите, които също можете да нарежете на ивици с дължина 4-5 см.
3. След като поомекнат, добавете и гъбите. След като се задушат, добавете чесъна, след това овкусете със соевия сос, меда, солта и наситно нарязаните люти чушки. Оставете за още 2-3 минути на котлона и прехвърлете в съд с капак, за да се дозадуши и да остане топло.
4. Сварете оризовите спагети в подсолена вода по указанията на пакета им. След като се сварят, ги охладете със студена вода.
5. Изцедете добре оризовите спагети, прибавете ги към месото и зеленчуците. Оставете 1-2 минути да поемат от вкусовете и сервирайте.