Необходими продукти
бялата част от 2 стръка праз
1 глава лук
3 скилидки чесън
150 г дългозърнест ориз
700 мл зеленчуков бульон
4 стръка магданоз
20 г кедрови ядки
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Празът, лукът и чесънът се почистват и се нарязват наситно. Запържват се в сгорещения зехтин. Добавя се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
Налива се бульонът и се готви, докато оризът го абсорбира. Дърпа се от огъня. Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
Магданозът се наситнява.
Ядките и магданозът се добавят към ориза. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква.
Още идеи:
- Азиатското чудо – кафяв ориз
- Див ориз за необуздани гозби
- Ризото - поглед в дълбочина
- Как да сварим ориз в микровълнова фурна
- Ориз с печурки
- Малък трик за намаляване на калориите в ориза