500 г пилешко филе
1 глава лук
2 моркова
2 ч.л. кафява захар
2 ч.л. куркума
2 ч.л. канела
2 ч.л. лук на прах
2 ч.л. чесън на прах
2 ч.л. кимион
2 ч.л. червен пипер
2 ч.л. смлян кориандър
2 ч.л. сол
2 ч.л. бял пипер
1.5 литър бульон
1 консерва (400 г) различни видове боб
3 домата
350 г късозърнест ориз
1/2 връзка магданоз
100 г масло
зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото месо на парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги запържете в загрята смес от зехтин и масло. Щом придобие златист цвят от всички страни, извадете месото.
2. В същия тиган запържете нарязаните на едро лук и моркови. Запържете до омекване и пресипете в купа заедно с мазнината.
3. Към тях добавете прецедения боб, нарязаните домати, кубчета масло, нарязания магданоз и ориза. Разбъркайте добре.
4. В купа смесете кафявата захар с всички подправки, плюс солта и белия пипер. Добавете малко зехтин и разбъркайте добре. Изсипете сместа в бульона и разбъркайте много добре.
5. Изсипете половината смес с ориз на дъното на дълбок съд за печене с капак. Върху него подредете парчетата пилешко месо. Изсипете останалия ориз. Захлупете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.