4 средно големи тиквички
4 яйца
120 мл прясно мляко
120 мл животинска сметана
3 стръка мащерка
250 г сирене Моцарела
1 връзка копър
1 скилидка чесън
30 мл зехтин Екстра върджин
сол и пипер меланж на вкус
150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичките и моцарелата на шайби с дебелина около 1 см.
2. Овкусете тиквичките със сол и черен пипер и ги подредете в керамична тава, като редувате тиквички и моцарела.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко и зехтина. Добавете стрития на паста с малко сол чесън, наситнените листенца мащерка и копър, сол и черен пипер.
4. Залейте тиквичките и моцарелата със сместа, поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.