50 г масло + допълнително за намазване
3 големи глави фенел (резене)
3 глави лук
600 г картофи
2 скилидки чесън
50 г пармезан
Начин на приготвяне:
1. Отрежете горната част - стъбла и листа на главите резене. Разрежете ги на две, а след това всяка половина - на три. Обелете лука и го разрежете на по същия начин, както фенела.
2. Бланширайте фенела и лука в тенджера с вряща подсолена вода за 3-5 минути. Добавете картофите, обелени и нарязани на едри резени, и варете още 5 минути. Прецедете зеленчуците.
3. В голяма тенджера разтопете маслото и пуснете в него счуканите скилидки чесън. Добавете бланшираните зеленчуци и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Пресипете зеленчуците в добре намазана с масло дълбока тавичка. Настържете пармезана отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 30 минути.