- 2 цели пилешки бутчета
- 1/2 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 3 фурми
- 1 шепа кедрови ядки
- 2 клончета прясно седефче
- 3 щипки смлян кимион
- 2 скилидки чесън
- 1 ч. л. нишесте
- мед на вкус
- винен оцет на вкус
- зехтин на вкус
- рибен сос на вкус
- зърна кориандър на вкус
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете бутчетата на две и ги овкусете със сол. Счукайте зърна пипер и кориандър на едро, нарежете на ситно лука. Поръсете пилето с лука, пипера и кориандъра, полейте с малко зехтин. Оставете го за около 20 минути.
Запържете месото от всички страни в зехтина от маринатата до златисто. След това преместете пилето в тава и го сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути.
В мазнината от пърженето на пилето добавете седефчето, кедровите ядки и ситно нарязаните фурми. Овкусете с кимион, кориандър, рибен сос, скълцан чесън, мед и оцет и оставете да кипне. Сгъстете с нишестето, размито в малко студена вода и дръпнете от огъня.
Разпределете пилето в чинии, полейте със соса.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко