600 г свински врат
300 г пшенични нудли
100 г гъби шийтаке (или 20–30 г сушени)
50 г корен джинджифил
4 скилидки чесън
2 малки червени люти чушки
1 връзка пресен лук
100 мл пилешки бульон
4 с. л. олио
3–4 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. оризов оцет
сусамово олио и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нудлите се сваряват според упътването върху опаковката, измиват се със студена вода.
Чесънът и джинджифилът се обелват и се накълцват.
Чушките също се накълцват. Гъбите се почистват от пънчетата и се наситняват.
Месото се реже на кубчета и запържва в 2 с. л. олио до златисто.
В друг тиган се загряват 2 с. л. олио и в него се запържват чушката, чесънът и джинджифилът.
Добавят се месото и гъбите. След като се позапържат, се сипва соевият сос.
След около минута се прибавят нудлите. Налива се бульонът и се готви, докато течността се изпари и останат на мазнина, като се бъркат.
Овкусява се с оцет и сусамово олио. Сервират се с черен пипер и нарязан пресен лук.
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш