Нудли със свинско

Вкусен аламинут с екзотичен привкус

3 от общо 4 гласа
40 мин.
Необходими продукти

600 г свински врат
300 г пшенични нудли
100 г гъби шийтаке (или 20–30 г сушени)
50 г корен джинджифил
4 скилидки чесън
2 малки червени люти чушки
1 връзка пресен лук
100 мл пилешки бульон
4 с. л. олио
3–4 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. оризов оцет
сусамово олио и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нудлите се сваряват според упътването върху опаковката, измиват се със студена вода. 

Чесънът и джинджифилът се обелват и се накълцват. 

Чушките също се накълцват. Гъбите се почистват от пънчетата и се наситняват. 

Месото се реже на кубчета и запържва в 2 с. л. олио до златисто. 

В друг тиган се загряват 2 с. л. олио и в него се запържват чушката, чесънът и джинджифилът. 

Добавят се месото и гъбите. След като се позапържат, се сипва соевият сос. 

След около минута се прибавят нудлите. Налива се бульонът и се готви, докато течността се изпари и останат на мазнина, като се бъркат. 

Овкусява се с оцет и сусамово олио. Сервират се с черен пипер и нарязан пресен лук.

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти