македонска наденица КЕН - 4 бр
сварен зрял боб - 2 буркана
барбекю сос - 200 мл
кетчуп - 150 мл
кафява захар - 2 с.л.
горчица - 1 с.л.
чесън на прах - 1 ч.л.
сух магданоз - 1 ч.л.
чили - 1 ч.л.
Наденица, запечена на огън и след това обгърната от боб с богат и гъст барбекю сос. Вечната българска класика навлиза в съвършено различно измерение, когато я приготвите по тази рецепта.
Сладникаво, опушено, пикантно, леко кисело – експлозия за небцето. Комбинирането на боб с барбекю сос, кетчуп, сух чесън, чили и кафява захар придава много специфичен вкус на ястието, гарантират от Mate Kitchen. Далеч е от традиционното нашенско, с което сме свикнали. Ще е кощунство да го ядете с лъжица! Вместо това си вземете мек ръчен хляб и потопете в соса големи къшеи от него. Парчето наденица оставете като втори пласт, за да се насладите на сочната му текстура и запечените хрупкави крайчета. Велико!
Тази наденица с боб и барбекю сос е перфектното топло хапване, когато решите да избягате от цивилизацията и разполагате само с огън, за да приготвите храната си. Малко продукти, които са лесни за транспортиране, а ви дават толкова много. Една хапка само и ще ви стане топло, уютно и спокойно. За да бъде разкошът пълен, от Mate Kitchen подчертават, че ви трябва точната наденица.
Ние си направихме вкусния боб с барбекю сос с македонска наденица КЕН. С новата си рецепта и ароматен микс от подправки тя е още по-вкусна. Ако я запечете на барбекю, ще оберете овациите на цялата трапеза, изпробвано е в нашата кухня! Изпробвайте и вие! А в случай че не сте планирали хапване на открито в скоро време, просто си сгответе боба вкъщи. Щом го опитате, ще се пренесете край огъня под дърветата.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете наденицата на гребен и я изпечете на барбекюто.
2. Изсипете боба в тиган. Към него прибавете барбекю соса и кетчупа, разбъркайте добре и след като започне да ври, прибавете горчицата, кафявата захар, чилито, сухия чесън и сушения магданоз. Разбъркайте добре.
3. Нарежете наденицата и я прибавете към врящия боб. Разбъркайте добре, оставете за още 2-3 минути на огъня и сервирайте.
Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сух магданоз, което може да предизвика алергични реакции.