Необходими продукти:
500 г черни миди
30 г масло
30 мл. зехтин
1 скилидка чесън
2 рибки аншоа
120 мл. качествено бяло вино
черен пипер
сол
връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте мидите с четка под течаща вода. Отскубнете мустачките и внимателно ги измийте. Изхвърлете отворените миди и запазете само добре затворените за готвенето. В тенджера загрейте на бавен огън маслото и зехтина. Стиснете скилидката чесън и сложете рибките аншоа.
Бъркайте, докато рибките се стопят и изсипете мидите в тенджерата. Налейте бялото вино, усилете леко котлона, затворете капака и ги оставете да се готвят няколко минути.
Отворете капака, поръсете с черен пипер, сол и пресен магданоз. Готови са, когато мидите се отворят. Изхвърлете мидите, които не са се отворили. Поднесете ги в купа и ги полейте с бульона.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Прочетете още:
Какво би било лятото без черните миди!
Съвети за пазаруване на морски дарове
Пиратска салата от миди
Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"