1 зелена чушка
2 люти чушки
1 малка глава лук
1 връзка магданоз
4 домата
4 яйца
1/2 с.л. захар
2 с.л. зехтин
100 г телешки суджук
100 г овчи кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете на ситно двата вида чушки и лука.
2. Нарежете суджука на тънко и го запържете на слаб огън, докато си пусне мазнината и се зачерви леко. Извадете го.
3. В същия съд сипете зеленчуците, налейте зехтина и ги запържете на слаб огън. Добавете нарязаните на ситно стебла от магданоз. Изсипете и настърганите домати. Поръсете със захар и оставете да къкри на слаб огън.
4. Разбийте яйцата с щипка сол и черен пипер на вкус.
5. Добавете яйцата към доматите. Настържете на едро ренде кашкавала и поръсете.
6. Похлупете ястието и го оставете за 4-5 минути.
7. Сервирайте с нарязан на ситно магданоз и със суджука.