Мексиканска яхния с боб и скариди

Свежо, бързо и вкусно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

1-2 с.л. паста чипотле

2 консерви х 400 г различни видове боб

1 консерва х 400 г нарязани домати

300 г сурови скариди

2 авокадо

1 малка глава червен лук

1 лайм, сок

2 с.л. зехтин екстра върджин

шепа листа кориандър

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна и пастата от чипотле за 1 минута при непрекъснато разбъркване.

2. Добавете доматите и прецедения боб. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете 100 мл вода и гответе на слаб огън в продължение на 15 минути.

3. За салцата обелете и нарежете авокадото на едри парчета. Сложете ги в купа и ги полейте със сока от лайм. Добавете нарязания на ситно червен лук и листата кориандър. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин екстра върджин. Разбъркайте добре.

4. Поставете предварително обелените и почистени скариди в яхнията, разбъркайте и гответе 1-2 минути, докато те станат розови. Дръпнете от огъня.

5. В дълбока чиния сервирайте яхнията със скариди и боб. Върху нея поставете голяма лъжица салца от авокадо. Поръсете с листа кориандър, щипка сол и струйка зехтин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти