Мариновано свинско бонфиле с боб „Софенка“

Вкусно и питателно ястие

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

2 свински бонфилета

50 мл тъмен балсамов оцет

50 мл студено пресован зехтин

1 стрък мащерка

1 стръка розмарин

1 с.л. дижонска горчица

1 скилидки чесън

сол на вкус

 

За боба:

800 г едър бял боб от буркан

100 мл олио

3 стръка праз

1 връзка джоджен

1 с.л. червен пипер

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете бонфилетата от ципите и ги изтънете с помощта на нож, така че да се получат два тънки листа месо.

2. Накълцайте листенцата мащерка и розмарин. Смесете ги в купа с оцета, зехтина, горчицата, накълцания чесън и сол на вкус.

3. Залейте месото и го оставете да се маринова за 2-3 часа.

4. След това го изпечете в сгорещен грил тиган от двете страни до готовност.

5. Наситнете праза и джоджена за салатата и ги запържете в сгорещеното олио.

6. Добавете червения пипер и след това отцедения боб. Разбъркайте и след една-две минути дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.

7. Поднесете месото с топлата бобена салата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти