2 свински бонфилета
50 мл тъмен балсамов оцет
50 мл студено пресован зехтин
1 стрък мащерка
1 стръка розмарин
1 с.л. дижонска горчица
1 скилидки чесън
сол на вкус
За боба:
800 г едър бял боб от буркан
100 мл олио
3 стръка праз
1 връзка джоджен
1 с.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете бонфилетата от ципите и ги изтънете с помощта на нож, така че да се получат два тънки листа месо.
2. Накълцайте листенцата мащерка и розмарин. Смесете ги в купа с оцета, зехтина, горчицата, накълцания чесън и сол на вкус.
3. Залейте месото и го оставете да се маринова за 2-3 часа.
4. След това го изпечете в сгорещен грил тиган от двете страни до готовност.
5. Наситнете праза и джоджена за салатата и ги запържете в сгорещеното олио.
6. Добавете червения пипер и след това отцедения боб. Разбъркайте и след една-две минути дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.
7. Поднесете месото с топлата бобена салата.