Мариновани пилешки гърди на тиган с кремообразна царевица

Вкусно и питателно

3 от общо 10 гласа
40 мин.
Необходими продукти

За саламурата:

150 г морска сол

50 г захар

100 мл марсала (или друго ликьорно вино)

100 г мед

4 стръка мащерка

2 дафинови листа

 

За пилешкото:

800 г пилешки гърди

50 г краве масло

1 скилидки чесън

2 стръка мащерка

 

За царевицата:

2 консерви царевица (по 400 г)

1 глава червен лук

200 мл зеленчуков бульон

200 мл животинска сметана

50 г краве масло

1/2 ч.л. сух риган

1/2 ч.л. майоран

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. За саламурата в 2 л вода сложете солта, захарта, мащерката, меда, дафиновите листа и марсалата. Разбърквайте, докато солта и захарта се разтворят.

2. Почистете пилешкото и го сложете в саламурата. Притиснете с чиния и го приберете в хладилник за от 2 до 4 часа.

3. За царевицата нарежете лука и го запържете в маслото заедно с щипка сол. Добавете царевицата и запържете и нея. Налейте бульона и овкусете с риган, майорана, сол и черен пипер на вкус. Гответе 10 минути.

4. Налейте сметаната и пасирайте грубо.

5. Подсушете пилешкото месо. В тиган загрейте маслото и пуснете чесъна и стръковете мащерката. Сгответе месото от двете страни до златисто.

6. Поднесете пилешкото с кремообразната царевица.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти