За саламурата:
150 г морска сол
50 г захар
100 мл марсала (или друго ликьорно вино)
100 г мед
4 стръка мащерка
2 дафинови листа
За пилешкото:
800 г пилешки гърди
50 г краве масло
1 скилидки чесън
2 стръка мащерка
За царевицата:
2 консерви царевица (по 400 г)
1 глава червен лук
200 мл зеленчуков бульон
200 мл животинска сметана
50 г краве масло
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. майоран
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. За саламурата в 2 л вода сложете солта, захарта, мащерката, меда, дафиновите листа и марсалата. Разбърквайте, докато солта и захарта се разтворят.
2. Почистете пилешкото и го сложете в саламурата. Притиснете с чиния и го приберете в хладилник за от 2 до 4 часа.
3. За царевицата нарежете лука и го запържете в маслото заедно с щипка сол. Добавете царевицата и запържете и нея. Налейте бульона и овкусете с риган, майорана, сол и черен пипер на вкус. Гответе 10 минути.
4. Налейте сметаната и пасирайте грубо.
5. Подсушете пилешкото месо. В тиган загрейте маслото и пуснете чесъна и стръковете мащерката. Сгответе месото от двете страни до златисто.
6. Поднесете пилешкото с кремообразната царевица.