Мариновани агнешки пържоли с червени чушки и лук

Ароматно и засищащо

5 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

4 х 150 г агнешки пържоли от бут

2 големи червени чушки

4 големи глави лук шалот

1 с.л. зехтин

1 с.л. балсамова редукция

 

За маринатата:

2 с.л. нарязан пресен розмарин

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

1/2 малък лимон, сок

Начин на приготвяне:

1. В голяма пластмасова кутия сложете нарязания розмарин, лимоновия сок, зехтина и фино настърганата скилидка чесън. Поръсете пържолите със сол и черен пипер от двете страни и ги поставете в марината и ги оваляйте добре. Затворете кутията и разтресете. Поставете в хладилник поне за 10 минути.

2. Обелете главите лук и ги разрежете на половинки. Остранете дръжките на чушките и ги разрежете също на половинки. Отстранете семките, сипете зехтин в тавичка и поставете зеленчуците с разрязаната страна надолу. Поръсете със сол, черен пипер и още малко зехтин. Печете на най-горното ниво, в предварително загрята фурна на 220 градуса 12 минути.

3. Загрейте силно грил-тиган. Изпечете пържолите за по 3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния и ги покрийте с лист алуминиево фолио. Оставете ги да починат 5 минути.

4. Деглазирайте тигана като добавите останалата марината, балсамовата редукция и 4 с.л. вода. Разбъркайте. Добавете и отделилия се сок от месото. След 30 секунди дръпнете от огъня.

5. Нарежете месото на дълги парчета. В голяма чиния подередете печените лук и червени чушки. Върху тях подредете месото. Полейте със сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти