свинско месо - 1 кг
гъби - 300 гр
маслини черни, без костилки - 100 гр
лук - 1 глава
зелени чушки - 1 бр.
червени чушки - 1 бр.
булгур - 1/2 ч.ч.
стерелизирани домати на кубчета - 1/2 малка консерва
магданоз - 1/2 връзки
олио - 7-8 с.л.
бяло вино - 1 ч.ч.
червен пипер - 2 ч.л.
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на порционни парчета и го запържете в олиото в дълбок тиган или тенджера.
2. Нарежете лука на дребно и го прибавете към месото. Нарежете гъбите и чушките на по-големи парчета и добавете и тях заедно с виното.
3. Задушавайте всичко за десетина минути.
4. Прехвърлете продуктите в гювеч, добавете булгура, маслините и доматите. Поръсете със сол и червен пипер, прибавете нарязания на дребно магданоз и налейте около 300 мл гореща вода.
5. Печете гювеча на 180 градуса за около час и половина.