250 г макарони с яйца
2 х 160 г консерви риба тон в зехтин
150 г замразен грах
1 глава лук
2 стръка селъри
25 г микс сушени гъби
1 ч. ч. пилешки бульон
50 мл прясно мляко
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. краве масло
250 г сирене „Чедър“
2 1/2 с. л. морска сол за варенето на пастата
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Гъбите се накисват във вода за 15–20 минути. В тенджера се наливат 2,5 л вода и се слага морската сол за варенето. Добавя се пастата , докато стане ал денте. След това се отцежда и се облива със студена вода, за да се спре процесът на варене.
В дълбок тиган се сгорещява маслото и в него се запържва лукът, нарязан наситно. Добавят се селърито – нарязано наситно, отцедените гъби, овкусява се със сол и черен пипер. Налива се пилешкият бульон.
Нишестето се разтваря в млякото, към него се добавят 3/4 от сиренето, предварително настъргано. Сместа се изсипва в тигана със соса и се бърка докато се сгъсти. Дърпа се от огъня.
Накрая се добавят размразеният грах, рибата тон и пастата. Прехвърля се в тава за печене и се поръсва с останалото настъргано сирене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.
- Печена риба
- Диетична печена риба
- Филетирана пъстърва с босилек
- Пъстърва за вечеря
- Най-хубавите български подправки