макарони фузили - 500 грама
бекон - 300 грама
кашкавал - 200 грама
маслини без костилка - 100 грама
бяло вино - 100 милилитра
олио - 50 милилитра
печени чушки - 2 бр
лук - 1 глава
чесън - 1 скилидка
сол на вкус
черен пипер на вкус
Комбинацията от лук и бекон е едно от най-простичките определения за кулинарно съвършенство. Вкусът винаги е безпогрешно добър, независимо дали правите пица с лук и бекон, гювеч, или пък най-обикновени бъркани яйца с лук и бекон. Тези два продукта са създадени един за друг.
Кулинарите на Mate Kitchen решиха да ги съчетаят в тази рецепта за бързи макарони. За да бъде вкусовото изживяване още по-пълно, добавят и сметана. Така вече можем да сме сигурни, че, макар и приготвена набързо, вечерята ви ще бъде запомняща се. Използвайте два котлона – един за пастата и един за соса. Така ще си спестите още време.
А защо вечеря? Защото това е удобно ястие за делничната вечер, когато нямате много време за готвене, но не искате да правите компромис с храната, която поднасяте. Сложете до чинията с вкусни макарони чаша вино и… това е. Не е нужно да е сложно, за да е вкусно, нали!
Разбира се, можете да импровизирате с продуктите, но запазете трите водещи – бяло вино, бекон и лук – и около тях надградете ястието. Типът паста Mate Kitchen оставят на вашия избор.
Докато сосът се готви, можете да спретнете бърза салата за щипка свежест на масата. Нека е по-лека, защото беконът и сметаната са достатъчно засищащи. Салатата от настъргани моркови е най-непретенциозна и лесна за приготвяне, но бихте могли да си направите и нашата салата „Изненада“. Ще се съчетае чудесно с макароните.
Начин на приготвяне:
1. Сварете макароните в тенджера с подсолена вода.
2. Нарежете лука на ситно, а чесъна счукайте. В тиган със загрято олио за 5 минути задушете лука и чесъна.
3. Добавете нарязания на лентички бекон, нарязаните на тънки ивици печени чушки и маслините.
4. Поръсете с черен пипер, налейте сметаната и задушавайте десетина минути на тих огън.
5. Изцедете добре сварените макарони, разпределете ги в чинии, сложете отгоре от соса и поръсете с настърган кашкавал.
6. Поднесете макароните с лук и бекон топли и с чаша вино.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.