За пастата:
500 г макарони
3 с. л. зехтин
3 белтъка
1 ч. л. масло
1/2 ч. ч. галета
200 г сирене
сол
За сос бешамел:
100 г масло
100 г брашно
1 1/2 л мляко
3 жълтъка
80 г настърган кашкавал
1/4 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер
За соса с кайма:
800 г кайма смес
400 г домати от консерва
1 скилидка чесън (ситно нарязана)
1 глава лук
100 мл червено вино
4 с. л. зехтин
1 с. л. захар
1 пръчка канела
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете каймата и лука в малко зехтин. Към тях прибавете скилидка чесън, вино, домати, сол, захар и черен пипер.
За финал ароматизирайте с пръчка канела.
В друг съд разтопете 100 грама масло, разбъркайте добре с брашното и разредете с прясно мляко. Обогатете вкуса със сол, индийско орехче и четен пипер.
При непрестанно бъркане добавете 3 жълтъка и настърган кашкавал. Сосът вече в готов.
Сварете в подсолена вода 500 г макарони. Изсипете изцедените макарони в намазнена тава.
Докато са още горещи, ги залейте с разбитите белтъци, поръсете щедро с галета и натрошено сирене.
Разбъркайте добре и заравнете макароните. Върху тях изсипете каймата, последвана от соса.
След 45 минути на 180 градуса ястието е готово.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?