- пилешко филе - 600 гр - 8.58 лв
- олио - 50 мл - 0.21 лв
- магданоз - 1 връзка - 1.29 лв
- чесън - 2 скилидки - 0.16 лв
- лимон - 1 бр
- брашно за овалване
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Харесваме вкуса на това магданозено пиле – запържено до златисто пилешко филе, малко чесън, много магданоз и свежестта на прясно изцеден лимонов сок, който пропива в месото. Семпло ястие, което се приготвя бързо и лесно, но пък е приятно и леко. С чаша бяло вино върви чудесно. Може да разнообразите делничните вечери с него. Убедени сме, че ще останете доволни и ще си приготвяте рецептата многократно.
Свикнали сме да консумираме магданоза в пресен вид и много от вас вероятно ще се учудят от кратката термична обработка, на която го подлагаме в тази рецепта за магданозено пиле. В интерес на истината, той е много вкусен и с доста по-обран аромат, когато мине през огъня. Подобен начин на готвене на тази зелена подправка не е чужд на българската традиционна кухня. Опитайте пиле магданозлия, пролетното агнешко магданозлия, постната магданозлия със сирене и кашкавал на фурна или пък магданозени кюфтета и ще се убедите сами. Сготвеният магданоз е чудесен. Единствено спорни са вкусовите му качества, когато бъде изсушен, защото тогава тревистият елемент преобладава.
За гарнитура на вашето магданозено пиле може да поднесете традиционните картофи, но и сезонна салата също ще му подхожда. Като цяло се опитайте да е нещо леко и с фин вкус, за да не измести фокуса от месото. Така пък може да си позволите да се поглезите с една идея по-тежък десерт. Може да е парче торта, защо не домашен „Наполеон“, или пък разкошно шоколадово суфле, избора оставяме на вас.
Но пък ви пожелаваме добър апетит и много споделени вкусни моменти не само с нашето магданозено пиле, а с всички рецепти на Mate Kitchen!
- Нарежете филето за вашето магданозено пиле на късчета по дължина.
- В купа смесете брашното, солта и черния пипер и оваляйте месото.
- Загрейте олиото в дълбок тиган и пуснете парчетата пиле да се запържат до златисто.
- Нарежете на ситно магданоза и чесъна, прибавете ги в тигана за 1-2 минути, изстискайте сока от половин лимон, разбъркайте и оттеглете от котлона.
- Сервирайте топлото магданозено с резенче лимон.
Бележки
Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.
Прочетете още:
- Все повече хора започват да пият кафето си с бучка масло, ето защо
- Тези звезди се подложиха на кето диета и са повече от доволни
- Кои са осемте най-добри протеина на растителна основа
- Направих тези 5 промени в ежедневието си и свалих 5 килограма неусетно
- Витамин С и неговата сила да ни разхубавява
- Как тялото ни сигнализира, че му липсва витамин Д
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад
- Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович
- Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)