Започваме седмица ще започнем със сладичко, а именно – бутер локумки!
Необходими продукти:
1 опаковка бутер тесто
1 кутия от любимия ви локум (140 гр.), ние използвахме с вкус на сметана
и кристална захар за овалването на локумките, ние използвахме бяла, а ако ви се намира кафява - използвайте от нея.
Начин на приготвяне:
Започваме с нарязването на локума на малки парченца. В нашият случай бе достатъчно да срежем парченцата от кутията на две, целта ни е да го направим на равномерно кубче с размер около един кубечен сантиметър.
След като приключим с локума, започваме да режем и тестото. Ние си купихме от предварително нарязаното и ни бе нужно просто да го разделим на две. Ако си купите от тестото с по-голям размер просто ще трябва да режете малко повече.
След като се разполовим тестото слагаме в края му парченце от локума и го завиваме. Завитите локумки овалваме в захарта и редим в тавичка с готварска хартия, като ги редим с идеята, че ще увеличат размера си и не ги слагаме прекалено близо една до друга.
След като ги наредим ги пъхаме в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или докато тестото хване прекрасна златиста коричка.
Остава ни само да ги оставим да се охладят и нашите прекрасни бутер локумки са готови. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: