Необходими продукти
1.5 кг червени картофи
рапично олио
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги разрежете на четвъртини. Поставете ги в тенджера с подсолена вода и оставете да заврат. Варете картофите 5 минути.
2. Прецедете картофите и ги върнете в тенджерата. Поръсете с щипка сол и малко олио. Захлупете и разтръскайте тенджерата енергично. Оставете картофите в тенджерата за 5 минути,
3. Пресипете картофите в плоска тавичка и ги разделете един от друг, на достатъчно разстояние. Поръсете обилно с олио и сол. След това с помощта на лъжица оваляйте всеки картоф в мазнината. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 40 минути.