Нещото се приготвя много лесно и е неочаквано вкусно!
Необходими продукти:
1/2 кг телешко шкембе (може и повече)
1/2 кг гъби (може и повече)
125 г масло (всъщност всички количества са ориентировъчни)
250 г кашкавал
300-400 г домати (използвах на кубчета от консерва)
2-3 стръка пресен чесън
2-3 скилидки стар чесън (или примерно 1чл сушен)
1 чл лют червен пипер
1 чл черен пипер
1/2 чл сол
2 чл риган (ползвах сушен)
2 чл босилек (пак сушен)
всякакви други подправки, които ви се сторят удачни
Начин на приготвяне:
Загрявате си фурната на 200-220 С. Сварявате си шкембето (ползвах бланширано, варих го 20-30 минути). Насипвате го на дъното на тавичка (или пък в керемида, или йена…)
Отгоре нарязвате гъбите. Разпределяте маслото на парченца равномерно сред гъбите. Запичате за около 10 минути – да се разтопи маслото, да омекнат гъбите.
Междувременно омешвате доматите, чесъна и подправките. Вадите тавичката от фурната и заливате със соса. Връщате във фурната за 20-30 минути (на око). Пак вадите и настъргвате на едро кашкавала отгоре. Връщате във фурната за 10-ина минути – докато се запече кашкавалът Готово!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Кулинарните любимци на България