Лесна рецепта за шкембе с кашкавал

Лесна рецепта за шкембе с кашкавал

Лесна рецепта за шкембе с кашкавал
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа

Нещото се приготвя много лесно и е неочаквано вкусно! 

Необходими продукти:

1/2 кг телешко шкембе (може и повече)
1/2 кг гъби (може и повече)
125 г масло (всъщност всички количества са ориентировъчни)
250 г кашкавал
300-400 г домати (използвах на кубчета от консерва)
2-3 стръка пресен чесън
2-3 скилидки стар чесън (или примерно 1чл сушен)
1 чл лют червен пипер
1 чл черен пипер
1/2 чл сол
2 чл риган (ползвах сушен)
2 чл босилек (пак сушен)
всякакви други подправки, които ви се сторят удачни

Начин на приготвяне:

Загрявате си фурната на 200-220 С. Сварявате си шкембето (ползвах бланширано, варих го  20-30 минути). Насипвате го на дъното на тавичка (или пък в керемида, или йена…)

Отгоре нарязвате гъбите. Разпределяте маслото на парченца равномерно сред гъбите. Запичате за около 10 минути – да се разтопи маслото, да омекнат гъбите.

Междувременно омешвате доматите, чесъна и подправките. Вадите тавичката от фурната и заливате със соса. Връщате във фурната за 20-30 минути (на око). Пак вадите и настъргвате на едро кашкавала отгоре. Връщате във фурната за 10-ина минути – докато се запече кашкавалът Готово!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Как се готви шкембе чорба

Шкембе по римски

Кулинарните любимци на България

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти