Лесна рецепта за лаврак

В таханов сос

Лесна рецепта за лаврак
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Специфичният вкус на сусамовия тахан и екзотичните къри аромати са много подходящи за финото месо на лаврака.

Необходими продукти за 2 порции:

2 по-дребни лаврака
3 с. л. лек и негорчив сусамов тахан
4 с. л. лимонов сок
1 ч. л. къри
1 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне:

1. Таханът се смесва с лимоновия сок, кърито и 150 мл вода. Подправя се със сол на вкус.

2. Почистените риби се подправят със сол и пипер отвътре и отвън и се слагат да се зачервят за 1 мин. от двете страни в загрят с лъжица мазнина тиган.

3. Рибите се слагат в тавичка и се заливат със соса. Пекат се 15 мин. в загрята фурна на 180° С. Поднасят се с магданоза и резени лимон. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти