Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
250 гр. гъби
1 морков
1 глава лук
3 ч. ч. вода
4 с. л. олио
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на четвъртинки и след това на филийки. На ситно нарязваме и лука.
Остава да настържем моркова на едро ренде и може да преминем към същинското гответе.
Запържваме лука, когато омекне добавяме и морковите. Следват гъбите и накрая оризът и подправките.
Когато оризът стане „стъклен“, го преместваме в дълбока тавичка и добавете вода.
Печем на 190 градуса, докато водата се изпари.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още апетитни рецепти на фурна:
Кашкавал на фурна
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Сочни банички с пилешко месо
Най-обикновен пататник
Картофи със сирене на фурна