6 цели пилешки бутчета
За соса:
6 с.л. кетчуп
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. зърнеста горчица
3 с.л. сос "Уорчестър"
2 с.л. течен мед
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
1. В купа сипете кетчупа, соса "Уорчестър", меда и обелените и смачкани с преса скилидки чесън. Разбъркайте продуктите много добре.
2. Измийте и подсушете добре пилешките бутчета. Напревете по 4 напречни разреза в кожата на всяко бутче. Поставете ги в купата със соса и ги оваляйте много добре в него. Покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за най-малко 30 минути.
3. Подредете бутчетата в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 35-40 минути.
4. Сервирайте лепкавите пилешки бутчета със зелена салата.