Лепкави агнешки ребра

Рецепти за парти с Надия

1 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

1 кг агнешки ребра

10 г светлакафява захар

2 с.л. мед

3 с.л. сос Уорчестър

3 с.л. балсамов оцет

3 с.л. соев сос

1 ч.л. млян джинджифил

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. млян кориандър

1 ч.л. едър лют червен пипер

Допълнително:

2 стръка пресен лук

1 с.л. сусам

шепа пресен кориандър

1 червена люта чушка

За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието.

Начин на приготвяне:

1. Поставете ребрата в голяма тенджера и ги залейте с вода. Варете 45-50 минути. След това ги прецедете.

2. В касерола сипете захарта и меда и оставете сместа да заври и да се появят мехурчета по повърхността. Добавете соевия сос, соса Уорчестър и балсамовия оцет и дръпнете от огъня. Добавете сухите подправки и разбъркайте добре.

3. Постелете тавичка с хартия и подредете ребрата в нея. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.

4. Намажете ребрата със соса, с помощта на четка и печете още 10 минути, като на 5-тата минута ги намажете със сос още веднъж.

5. Сервирайте лепкавите печени агнешки ребра в голяма чиния, поръсени с кръгчета пресен лук и люта чушка, листа кориандър и сусам.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти