1 кг агнешки ребра
10 г светлакафява захар
2 с.л. мед
3 с.л. сос Уорчестър
3 с.л. балсамов оцет
3 с.л. соев сос
1 ч.л. млян джинджифил
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. едър лют червен пипер
Допълнително:
2 стръка пресен лук
1 с.л. сусам
шепа пресен кориандър
1 червена люта чушка
За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието.
Начин на приготвяне:
1. Поставете ребрата в голяма тенджера и ги залейте с вода. Варете 45-50 минути. След това ги прецедете.
2. В касерола сипете захарта и меда и оставете сместа да заври и да се появят мехурчета по повърхността. Добавете соевия сос, соса Уорчестър и балсамовия оцет и дръпнете от огъня. Добавете сухите подправки и разбъркайте добре.
3. Постелете тавичка с хартия и подредете ребрата в нея. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
4. Намажете ребрата със соса, с помощта на четка и печете още 10 минути, като на 5-тата минута ги намажете със сос още веднъж.
5. Сервирайте лепкавите печени агнешки ребра в голяма чиния, поръсени с кръгчета пресен лук и люта чушка, листа кориандър и сусам.