
1 ч.ч. булгур
1 1/2 ч.ч. мариновано варено червено цвекло
5 с.л. сок от туршията
3 стръка пресен лук
1/2 връзка рукола
1 ч.л. доматено пюре
1, ч.л. пюре от чушки
1 ч.л. сладък червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. смлян бахар
1/2 лимон, сок
2 с.л. сос от нар
6 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Сипете булгура в голяма купа и го залейте с вряла вода, колкото да го покрие. Похлупете с чиния и оставете да поеме водата за окло 10 минути.
Добавете маринованото цвекло. С ръце намачкайте много добре булгура и цвеклото. По време на мачкането добавете сока от туршията.
Добавете доматено пюре, пюре от чушки и подправките - двата вида червен пипер, бахара и солта. Продължете да мачкате със силеа. Добавете лимоновия сок, соса от нар и зехтина. Продължете да мачкате.
Накрая добавете нарязаните на едро листа рукола заедно с нарязания на кръгчета пресен лук. Разбъркайте.
Прочетете още:
Лозови сарми с канела и стафиди